Expositie Rik Balder: De dans van de geesten


Expositie Rik Balder: De dans van de geesten

De dans van de geesten is een dans van energie en emotie, een ritueel dat de grenzen van de fysieke wereld overstijgt.

De dansende figuren zijn van papier en belichamen daarmee de essentie van de natuur, een element dat is terug te vinden in al mijn werk.

Tijdens de dans ontvouwen zich magische krachten, die als helende energie ons opnieuw verbindt met het universele.

Het herinnert aan het tastbare en het ontastbare van het leven, het denken tussen zwart en wit en de nuancering die wij allen nodig hebben om het leven op een prettige manier te beleven.

Dans is een ultieme expressie van loslaten en samenspel, van acceptatie en saamhorigheid, ongeacht welke kleur of afkomst je vertegenwoordigt.

Biografie Rik Balder

Rik Balder alias REDLAB geboren in 1968 in Nederland. In 1997 begon hij met fotograferen na een langlopende stage bij een gerenommeerde fotograaf in Amsterdam. De eerste 4 jaar voornamelijk als kunstfotograaf, en daarna vele jaren voor commerciële merken in de reclame, fotografie en marketing. Zijn kloppende hart voor de kunst brengt hem terug naar de oorsprong, na een hele lange weg van groei, ontdekken, leren en rijpen van de geest. Dat heeft hem doen besluiten om de commerciële wereld achter zich te laten en terug te gaan naar de essentie waar het allemaal mee is begonnen. Daar waar hij zich thuis voelt, en waar hij zijn multimediale denken en doen in kwijt kan, met al zijn autodidactische vaardigheden op gebied van fotografie, video, etsen en tekeningen. Dat multimediale vind je ook terug in zijn onderwerpen, van dode bomen tot een papieren dansvoorstelling, van minimalistisch tot bombastisch. Veel van deze onderwerpen komen voort uit mythologie, filosofie en theologie die zich door middel van beeld als psychologie laten verklaren. In feite is zijn kunst een beeld monoloog, een continu proces van ontdekken, en daarmee nodigt hij de kijker uit om getuigen te zijn van zijn pad. The shaman’s path.