Expositie Marjorie ter Heurne


Expositie Marjorie ter Heurne

Vanaf dinsdag 28 februari exposeert Marjorie ter Heurne (beeldend kunstenares uit Arnhem) 3 grote penseel/inkt tekeningen en 8 tekeningen uit de series: Avondbeelden en Wednesday’s.

Marjorie ter Heurne

In mijn ruim 40 jarige carriere als beeldend kunstenares is er een rode draad: een spontane, directe werkwijze, wat er staat, staat er..wat niet wil zeggen dat er geen plan is.

Vrouwen(beelden) hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn werk, in de jaren 70 ben ik begonnen met Modevormgeving op de Kunstakademie Arnhem, (nu Artez), na 2 jaar overgestapt naar Beeldende Vorming, maar kleding/vrouwen in vele vormen komen altijd terug in mijn tekeningen en schilderijen.

En, na “een heel leven” lesgeven in portret/model, waarbij ik altijd even snel meetekende, heeft zich mijn directe herkenbare stijl ontwikkeld, je ziet onmiddellijk: dat is een Marjorie !

Over Avondbeelden en de Wednesday’s (stift, contépotlood, pastel)

Sinds een aantal jaren maak ik vrijwel elke avond een Avondbeeld op A4 formaat in een spiraaltekenboek, ik begin te tekenen, en de inspiraties, gebeurtenissen van een dag, bewust of onbewust, krijgen daar een plaats. Zo ook de Wednesday’s, zeer gegrepen was ik door de Netflixserie, de beelden, het personage…ik geef daar mijn eigen draai aan.

De werken zijn te koop

Contact

marjoor@gmail.com

Whatssapp:  0612 152 872

Instagram marjorie_ter_heurne

FB Marjorie ter Heurne Beeldend Verslag