Tentoonstelling Machteld voor Borstkankermaand


Tentoonstelling Machteld voor Borstkankermaand

Oktober is Borstkankermaand. Dat betekent aandacht voor hen die deze ingrijpende ziekte moeten doorstaan. Toeval of niet, mijn diagnoses kwamen beide keren in de maand oktober. Logisch dat ik er dan aan blijf denken!

En dit jaar herdenk ik mijn situatie op een wel heel bijzondere wijze. Monique Scheperkamp van Trenza Kappers nodigde mij uit te komen exposeren. Dat doe ik graag! Al sinds 1986 is zij mijn kapster en lieve steun en toeverlaat in mentale zin. Zij is een kapster plus, want relaties met haar klanten staan voorop. Zij zag mijn haar komen en gaan😘en is ook nu weer getuige van het leed dat nu weer langs komt.

Met de werken die ik bij haar heb mogen ophangen vertel ik mijn verhaal rond borstkanker. Mijn allereerste tekening die ontstond toen ik voor het eerst ging schilderen. Het werd door de kracht van verbeelding uiteindelijk mijn “Tunnel van licht”. Ook mijn “Bloedend hart” is aanwezig. En op een centrale plek in de salon hangt de berg die ik opging toen het “Kankerspook” terugkwam. En in de etalage hangen Zonnekracht” werken. Het is mijn handtekening voor mijn positiviteit geworden. En voor Trenza maakte ik deze als raamobjecten. Transparant en vrolijk.

Nb: wil je ook een Zonnekracht werk hebben, neem dan contact met me op via machteld@solcon.nl. Dit jaar maak ik er ook weer een aantal die je kunt kopen voor minimaal 25 euro. Meer mag ook, want de opbrengst gaat naar de Borstkankervereniging Nederland en KWF.
De klanten van Trenza hebben voorrang.
Liefs Machteld